Naslovnica Novosti Prva nova Krone poluprikolica za kompaniju Carllato

Prva nova Krone poluprikolica za kompaniju Carllato

Ove godine kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo, generalni zastupnik i distributer Krone prikolica i poluprikolica za teritoriju Bosne i Hercegovine, je znatno proširila svoj portfolij klijenata i partnera, a jedna od njih je i kompanija Carllato iz Nove Bile. Kompanija se bavi proizvodnjom latoflex letvica i ležajeva te se bavi prevozom samo za vlastite potrebe. Gospodin Gazibarić je odlučio da je vrijeme da se vozni park obnovi sa jednom novom poluprikolicom, a izbor je na kraju pao na Krone.

Isporučen je model Mega Liner Varios koji ima neopterećenu visinu sedla od 1.060 mm i dodatak u imenu “Varios” označava da se radi o poluprikolici sa 22.5 gumama. Poluprikolica je opremljena redizajniranim Multilock spoljnim ramom za univerzalno osiguranje tereta sa mogućnošću učvršćivanja na rastojanjima od 100 mm što će za ovaj vid robe biti posebno bitno. Vozilo je isporučeno sa domaćim Krone osovinama koje imaju vazdušni ovjes i disk kočnice. Prva osovina je podizna, a na na osovinama su gume premium proizvođača Continental u dimenziji 385/55 R 22.5. Da bi se matice točkova bolje zaštitile tu su ukrasne plastične kapice sa Krone natpisom.

Za sigurnost vozila, robe i ostalih učesnika u saobraćaju će se pobrinuti Wabco kočioni sistem sa EBS-om kao i potpuno LED rasvjeta. Ona se sastoji od bočnih konturnih svjetala (koji imaju i ulogu pokazivača pravca), dva konturna svjetla sa gumenom ručicom pozadi, osvjetljenja tablica te glavnih multifunkcionalnih zadnjih svjetala brenda Hella, koja su posebno dizajnirana za Krone vozila. U unutrašnjosti se nalazi provjereni Krone premium pod uz četiri reda drvenih letvi sa bočnih strana. Vozilo ima i Edscha pomični podizni krov sa plastičnim spojnicama zahvaljujući čemu ima bočnu utovarnu visinu od 2.860 mm, a unutrašnju do 3.000 mm.

Utovarna visina kroz zadnja vrata iznosi 2.795 mm, a zadnja vrata su dvokrilna i od aluminijuma. Za razliku od ranijih isporučenih Mega Liner Variosa koji imaju standardne udarne čelične trapez uglove pozadi, ovaj je isporučen sa gumenim u rolo izvedbi.

Od ostale opreme možemo spomenuti da vozilo ima redizajnirane i olakšane prepoznatljive bočne Krone banike kao i zadnji banik na kojem se nalazi i glavni rasvjetni panel. Uz vozilo su također ispouručena i dva rezervna točka Continental, dva nosača za rezervne gume, dva podmetača za točkove, plastični blatobrani, kutija za alat, carinsko uže te certifikati XL i za prevoz pića. Boja cerade na novom vozilu u kompaniji Carllato je u boji bijelog aluminijuma.

Kompaniji Carllato želimo puno sreće, uspješno pređenih kilometara i prevežene robe te se radujemo daljoj saradnji!

oktobar, 2024.